Energie besparen blijft toch prioriteit in veel Belgische woningen

Een zonne-boiler kent u vast wel. Deze boilers zijn steeds te zien in de Belgische woningen. Het doel van de zonneboiler is om water op te warmen met een zonnecollector op dak. Mogelijk heeft u er iets aan in uw woning, lees er in dit artikel meer over. U kunt op die manier de gasrekening drukken door er een te kopen. Voor het opwarmen van het water is behoorlijk wat aardgas noodzakelijk, dit kunt u verlagen door de boiler te kopen.

Dat merkt u natuurlijk al vlug in uw kosten. De levensduur van zonneboilers is flink langer dan die van standaard HR-ketels. De zonne-boilers zullen in de regel minstens 20 jaar in blijven werken. Uw woonst neemt door de plaatsing van een boiler ook in waarde toe. In sommige gevallen kunt u mogelijk een korting in de vorm van een subsidie krijgen. Deze kunnen afkomstig zijn vanuit de landelijke overheid, de lokale gemeente of de provincie. U kunt op deze manier nog meer besparen op de aankoop.

Zonnepanelen kunnen ook interessant zijn

Veel mensen tonen hun interesse in energie opwekkende zonnepanelen, wist u ook dat u er geld aan kunt overhouden. Op deze pagina vindt u een niet al te lange beschrijving over het terugleveren van energie. U heeft hier dan natuurlijk wel zonnepanelen op uw woonst voor nodig. Maar enkel dat is niet genoeg. Er zijn enkele zaken die zullen moeten worden geregeld alvorens het gerealiseerd kan worden. Zo heeft u bijvoorbeeld alleen mogelijkheid om energie terug te verkopen aan uw leverancier met een verbruiksaansluiting die klein is (3x 80 ampère) en uw meter moet de mogelijk hebben voor het terug leveren.

U dient zich als tergleverklant te melden bij de energie leverancier. Zodra u dit heeft gedaan, kunt u contact opnemen met uw netbeheerder en u zich daar aanmelden voor deze optie. U kunt daarna gaan besparen op uw energie rekening. Uw besparing op de kosten komt vaak tegen het eind van het jaar, bij de eindafrekening, zichtbaar. Meer energie opgewekt dan verbruikt? Dan is dit een behoorlijke vermindering. Mocht u meer energie opwekken dan u gebruikt heeft, dan wordt dat tegen een bepaald tarief aan u uitbetaald.

Nieuwste type CV ketel zijn veel zuiniger in het verbruik

De nieuwste CV ketels worden ook condensatieketel genoemd, de ketels zijn goedkoper in het verbruik. Misschien heeft er u ook 1 in uw woning. Veel gebruikers tonen interesse in de werking van zo’n nieuwe energiebesparende C.V. ketel. Het doel van een Cv ketel is uiteraard om hitte te produceren, dit wordt gedaan door aardgas te verbranden. De verbranding van gas gaat gepaard met verschillende uitlaatgassen die loskomen, een daarvan is damp. Bij een reguliere verwarmingsketel gaan alle vrijgekomen gassen de naar buiten. Hierdoor is er echter ook een aanzienlijk stuk rendement dat verloren gaat. Als namelijk de waterdamp gaat condenseren, geeft deze haar warmte af, een extra bron van hitte dus! Door de aardgas verbranding optimaal te maken kan er extra hitte worden geproduceerd, zonder meer gas nodig te hebben. De warmtewisselaar is hier voor een extra deel verantwoordelijk voor. Dit stukje zet de waterdamp om in hitte. Dit water is dan dus warm, waardoor het minder gas zal kosten om het op de de goede warmte te verkrijgen. U kunt op deze manier veel geld besparen. Meer daarover bij Expert Deal condensatieketels.

Advertenties